[200L] Moje 200

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adamon
Użytkownik
Kontakt:

Re: Moje 200L

Post autor: adamon »

Heh :)
mam to co półtora tygodnia, wiem, że nic nie będzie z niej ale jak jest to zaglądam do nich co godzinę :) (jak mogę )
powodzenia
Awatar użytkownika
Red
Administrator

Post autor: Red »

jak mogę podszepnąć to przytnij łodygowce i zagęść je trochę szczególnie rotalę
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Post autor: andrety »

Dziś wrzuciłem kilka roślinek od Przemka ( Big daddy) oczywiści podziękowania dla Ciebie :)
Sorki za jakość zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

Oj troszkę widzę ucierpiały szczególnie alternathea, mam wyrzuty sumienia że nie zapakowałem bardziej starannie, pogestemon erectus się wyprostuje spokojnie w końcu nazwa zobowiązuje ;) , hetera to twarda sztuka również da radę, reinecki potrzebuje swiatła, jak masz możliwość zaaplikuj jej coś pod korzeń. Przepraszam że nie odpowiedziałem na wiadomość, odczytałem w biegu i zapomniałem odpisać :oops:
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Big daddy pisze:Oj troszkę widzę ucierpiały szczególnie alternathea, mam wyrzuty sumienia że nie zapakowałem bardziej starannie, pogestemon erectus się wyprostuje spokojnie w końcu nazwa zobowiązuje ;) , hetera to twarda sztuka również da radę, reinecki potrzebuje swiatła, jak masz możliwość zaaplikuj jej coś pod korzeń. Przepraszam że nie odpowiedziałem na wiadomość, odczytałem w biegu i zapomniałem odpisać :oops:
Nic sie nie przejmuj, rosliny dadza rade.Ze światłem u mnie niestety szału nie ma :oops: Pod zwirem mam ziemie , wiem że to za mało ale nic na razie nie mam pod korzeń.
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
kradek
Założyciel

Post autor: kradek »

Red pisze:jak mogę podszepnąć to przytnij łodygowce i zagęść je trochę szczególnie rotalę
Ponawiam podszepnięcie Reda;) Twoje żabienice są głodne :(
41l - Krewetki (click!) (click!)off :(
17l - Jurajska Kosia (click!) (click!) off :(
160l - Zielona tanga (click!) trofy rip :(

burn
down
babylon
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Z racji tego że roslina na korzeniu już nie długo nie będzie miała prawa bytu rzuciłem ja na kokos, zobaczymy czy z tego się coś urodzi.

Obrazek
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
Red
Administrator

a przycinka się udała?
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Red pisze:a przycinka się udała?
Ehh jedną rośline przyciołem, druga musi troszkę poczekać bo miałem pomagiera z avatara co mi sie tylko pod nogami na wysokości kolan plątał :)
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Post autor: KODI »

Przesledziłem Twój aranż po rozroscie roślin i jestrem nadal za przekfalikowanjiem kamoli z prawej ,na bardziej "naturalną" ;) Chodzi mi o tzw. artystyczny nieład :mrgreen:
Reszta jak najbardziej ok. :mrgreen:
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

Chętnie dla relaksu zaglądam do jednego z moich ulubionych baniaczków. :)
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

KODI pisze:Przesledziłem Twój aranż po rozroscie roślin i jestrem nadal za przekfalikowanjiem kamoli z prawej ,na bardziej "naturalną" ;) Chodzi mi o tzw. artystyczny nieład :mrgreen:
Reszta jak najbardziej ok. :mrgreen:
Powiem Ci że też o tym myslę, zrobię to niebawem lecz na razie nie mam za bardzo czasu ze względu na mlodszego avatarka :) Ale bedzie zmiana napewno.

dodano 01 kwie 2013, 22:03 :
bynio67 pisze:Chętnie dla relaksu zaglądam do jednego z moich ulubionych baniaczków. :)
Dzieki, miło sie czyta takie wypowiedzi :oops: .Mam nadzieje że kiedys dojdę do waszego poziomu albo choć troszke sieę zbliże. ;)
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
Red
Administrator

z pomagierami juź tak jest :) u mnie dla odmiany żywiołowa pomagierka ;)
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

No mój mały jeszcze nic nie pomoże , może tylko nabroić i musi być wszędzie.Tam gdzie ja stoje musi i on byc w tym samym miejscu.Jak go sprzedam babci to bedzie czas na akwarium ;)

dodano 04 kwie 2013, 10:42 :

Mam zamiar wrzucić kilka szczepek microsorum na korzeń bo troszkę łysy jest, bęzie to jakoś wyglądało czy lepiej niech zostaną na kamieniu?

dodano 06 kwie 2013, 22:23 :

Zauważyłem że microsorum było troszkę w cieniu na tym kamieniu to wrzuciłem go na korzeń, jest bardziej doświetlony tylko myśle teraz czy nie za dużo go dalem ( za gęsto) ?

Obrazek

dodano 08 kwie 2013, 16:15 :

Dzis zestaw CO2 dostarczony i podłączony.Jedynie co mi się w nim nie podoba to dyfuzor ze spiekiem ceramicznym.Jakiś dziwy szum słychać z akwarium, taki metaliczny i jakoś bąbelków daje wiele do życzenia.Podobno trzeba go namoczyc 24h by spełnił swoje zadanie (podobno) zamoczyłem, zobaczymy ale na razie zostałem przy strzykawce i lipie.Rotametr przy reduktorze niczemu nie służy, nie przyda się.Zaworek precyzyjny Camozzi rewelacja, bajecznie prosty w ustawieniu odpowiedniej ilości POLECAM.Zaworka zwrotnego równiż nie użylem bo przy przepływie gazu "tykał" jest w nim cos plastikowego co odpowiada za blokadę wody w razie cofki i podskakiwal pod wpływem przepływu gazu.
Szkoda było trochę kasy ale za jakiś czas się zwróci za cukier do bimbrowni :)

Obrazek

Obrazek

dodano 12 kwie 2013, 19:26 :

Dziś robiłem przycinkę i zauważyłem na roślince takie kłącza, zostawić je czy przyciąć?

Obrazek
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

andrety pisze:
Dzis zestaw CO2 dostarczony i podłączony.Jedynie co mi się w nim nie podoba to dyfuzor ze spiekiem ceramicznym.Jakiś dziwy szum słychać z akwarium, taki metaliczny i jakoś bąbelków daje wiele do życzenia.Podobno trzeba go namoczyc 24h by spełnił swoje zadanie (podobno) zamoczyłem, zobaczymy ale na razie zostałem przy strzykawce i lipie.Rotametr przy reduktorze niczemu nie służy, nie przyda się.Zaworek precyzyjny Camozzi rewelacja, bajecznie prosty w ustawieniu odpowiedniej ilości POLECAM.Zaworka zwrotnego równiż nie użylem bo przy przepływie gazu "tykał" jest w nim cos plastikowego co odpowiada za blokadę wody w razie cofki i podskakiwal pod wpływem przepływu gazu.
Szkoda było trochę kasy ale za jakiś czas się zwróci za cukier do bimbrowni :)

Cieszę się, że jesteś zadowolony bo chyba ten sam zestaw kupiłem do akwarium w SOSW w Lublińcu. Big Daddy już montuje wszystko razem (dodatkowo elektrozawór) i jutro odpalamy.
Mam nadzieję, że również wszystko będzie ok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”