[200L] Moje 200

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Re: [200L] Moje 200

Post autor: KODI »

Bardzo przyjemnie :mrgreen: Jednak czy zauważyłem pangę (suma rekiniego) :shock: Te rybska są bardzo ruchliwe i rosną ponad 25cm a nawet więcej .Zaleca się je trzymać w baniakach powyżej 300L
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

Coraz bardziej zielono, rniez mi się podoba, dawaj aktualki co jakiś czas bo ciekawie się zapowiada ;)
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

Bardzo ładnie zaaranżowane środowisko. Czy na trzech ostatnich zdjęciach, po lewej stronie, tuż pod lustrem wody pływa bocja?
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Post autor: andrety »

bynio67 pisze: Czy na trzech ostatnich zdjęciach, po lewej stronie, tuż pod lustrem wody pływa bocja?
Tak, to bocja.Czesem pływa sobie odwrócona przy powierzchni.
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Post autor: alkorta »

A ja myślałem, że już po niej:) Bocje mają czasami tak, pływają w ten sposób albo leżą na boku na dnie:)
Na­tura dała nam dwo­je oczu, dwo­je uszu, ale tyl­ko je­den język po to, abyśmy więcej pat­rzy­li i słucha­li, niż mówili.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

alkorta pisze:A ja myślałem, że już po niej:) Bocje mają czasami tak, pływają w ten sposób albo leżą na boku na dnie:)
Dokładnie tak, na początku tez myslałem że rybka mi "odpływa" ale one mają akie dziwne zagrania :)

dodano 19 maja 2013, 18:35 :

Wiam, tak to sobie wymyśliłem :) Może nie do końca ale blisko.Nie wiem czy dobrze czy gorzej niż było oceńcie sami.Każdą krytykę przyjmuję na klatę, a tak serio to dzięki Waszym radą i sugestiami wyszedłem z plastików i dalej sie uczę.
PS. dołożyłem również reaktor Co2 z filtra narurowego, daję 2 b/s i co jakiś czas zauważam pare malutkich pęcherzuków z deszczowni, czy coś zle zrobiłem ?
Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Post autor: KODI »

Fajnie się zapowiada ,aranż z roślinnością bez przesady ,teraz tylko czekać aż się wszystko bujnie ,podoba mi się :ymapplause:
Powietrze z deszczowni oznacza ,że -albo masz filtr nie dokońca odpowietrzony ,lub (co raczej narazie wykluczam) masz tak napowietrzoną wodę ,że jest zaciągana przez filtr i czasami nadmiar zebranego powietrza jest wypierdziany :p
Gratuluję i czekam na dalsze relacje :D
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

KODI pisze:Fajnie się zapowiada ,aranż z roślinnością bez przesady ,teraz tylko czekać aż się wszystko bujnie ,podoba mi się :ymapplause:
Powietrze z deszczowni oznacza ,że -albo masz filtr nie dokońca odpowietrzony ,lub (co raczej narazie wykluczam) masz tak napowietrzoną wodę ,że jest zaciągana przez filtr i czasami nadmiar zebranego powietrza jest wypierdziany :p
Gratuluję i czekam na dalsze relacje :D
Dzieki Kodi:) z tymi pecherzykami to właśnie nie wiem co jest nie tak, filtr odpowietrzony dobrze a Co2 z narurówki raczej nie dostaje sie do wyjścia bo wiadomo jest na górze a na wylocie mam założoną rurkę wewnatrz f.narurowego i wodę zasysa od dołu i tu czary mary sie dzieja
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Post autor: alkorta »

Super efekt, podobają mi się korzonki, tworzą ciekawe połączenie z resztą wystroju. :)
Jak zarosną bardziej roślinami to dopiero będzie efekt.:)
Na­tura dała nam dwo­je oczu, dwo­je uszu, ale tyl­ko je­den język po to, abyśmy więcej pat­rzy­li i słucha­li, niż mówili.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

Śledzę dokładnie rozwój Twojej dwusetki od początku, kiedy to zwróciłem uwagę na suma rekiniego. Pamiętam zdjęcia które zamieściłes w lutym. Teraz możemy porównać aktualną aranżację, do zdjęć które pokazałeś trzy miesiące wcześniej. Tak jak Koledzy powyżej uważam że baniak prezentuje się zdecydowanie korzystniej. Emanuje z niego życie i nabrał charakteru.
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

bynio67 pisze:Śledzę dokładnie rozwój Twojej dwusetki od początku, kiedy to zwróciłem uwagę na suma rekiniego. Pamiętam zdjęcia które zamieściłes w lutym. Teraz możemy porównać aktualną aranżację, do zdjęć które pokazałeś trzy miesiące wcześniej. Tak jak Koledzy powyżej uważam że baniak prezentuje się zdecydowanie korzystniej. Emanuje z niego życie i nabrał charakteru.
Dzieki Bynio, wcześniej robiłem wszystko na "pałe", nie miał mi kto doradzić , podpowiedzieć a ja myślałem że robię dobrze, a byłem w wielkim błedzie.Kilka dobrych rad i podpowiedzi na forum bez naskakiwania pomału robi swoje, a ja potrafię słuchać i korzystac z tego :)

dodano 21 maja 2013, 16:56 :

Posiadam taki micro filtr i czy mogę go zastosowac jako cyrkulator wody w aqua, bo cos mi sie wydaje że kiepsko u mnie z tym obiegiem

http://www.zoologiczny.sklep.pl/AquaEl_ ... 3_22___144" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Pewnie że możesz ja zrobiłem to tak że zdjąłem gąbke czyli w Twoim przypadku pojemnik na nią, zabezpieczyłem wlot pończochą, żeby mi nie wciągało krewetek i taz zmodyfikowany filtr załączał mi się tylko wtedy kiedy podaję gaz. Poprostu oszczędności żeby nie mieszał wody bez sensu a znów jako filtr z gąbką itp nie mógłby być wyłączany. taki kompromis w planach jak znajdę czas mam zamiar połoczyć go jeszcze ze skimerem tak jak gdzieś tu opisywał Krzysiek.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

No ja krewetek nie mam to tylko wyjmę gąbkę i będzie oki. Ja też sobie zmodyfikuję, Jak włączę Co2 to wtyczka do gniazdka hop siup :) Kurcze z tym skimerem dobra myśl tylko trzeba teraz wykminić jak to w sensowny sposub zrobić ale myślę ze Przemek ma już gotowy plan co nie ?
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Plan jest Krzysiekh nawet gdzieś fotki rzucał, ale postaram się opisać ten filtr który masz trzeba wsadzić do jakiejś np obciętej od góry butelki plastikowej z boku zrobić otwór wcisnąc w niego wylot filtra, góre butelki ponacinać w grzebień, zamocować całość do szyby na wierzch można zrobić jakieś sitko z gąbki i gotowe.
Taki schemat na szybko:
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (10.96 KiB) Przejrzano 3895 razy
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Witam, mam mały problem.
Zamontowałem filtr narurowy (reaktor Co2) i spadła bardzo wydajność filtra.Cały czas pływaja jakieś? malutkie 'ala okruszki czy jak to nazwac :) Jest jakiś patent by wspomóc wydajność filtra czy już tak musi zostac.Myślałem że aż tak nie ograniczy filtra:(
Pozdrawiam
Arek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”