Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
Tak, to bocja.Czesem pływa sobie odwrócona przy powierzchni.bynio67 pisze: Czy na trzech ostatnich zdjęciach, po lewej stronie, tuż pod lustrem wody pływa bocja?
Dokładnie tak, na początku tez myslałem że rybka mi "odpływa" ale one mają akie dziwne zagraniaalkorta pisze:A ja myślałem, że już po niej:) Bocje mają czasami tak, pływają w ten sposób albo leżą na boku na dnie:)
Dzieki Kodi:) z tymi pecherzykami to właśnie nie wiem co jest nie tak, filtr odpowietrzony dobrze a Co2 z narurówki raczej nie dostaje sie do wyjścia bo wiadomo jest na górze a na wylocie mam założoną rurkę wewnatrz f.narurowego i wodę zasysa od dołu i tu czary mary sie dziejaKODI pisze:Fajnie się zapowiada ,aranż z roślinnością bez przesady ,teraz tylko czekać aż się wszystko bujnie ,podoba mi się![]()
Powietrze z deszczowni oznacza ,że -albo masz filtr nie dokońca odpowietrzony ,lub (co raczej narazie wykluczam) masz tak napowietrzoną wodę ,że jest zaciągana przez filtr i czasami nadmiar zebranego powietrza jest wypierdziany![]()
Gratuluję i czekam na dalsze relacje
Dzieki Bynio, wcześniej robiłem wszystko na "pałe", nie miał mi kto doradzić , podpowiedzieć a ja myślałem że robię dobrze, a byłem w wielkim błedzie.Kilka dobrych rad i podpowiedzi na forum bez naskakiwania pomału robi swoje, a ja potrafię słuchać i korzystac z tegobynio67 pisze:Śledzę dokładnie rozwój Twojej dwusetki od początku, kiedy to zwróciłem uwagę na suma rekiniego. Pamiętam zdjęcia które zamieściłes w lutym. Teraz możemy porównać aktualną aranżację, do zdjęć które pokazałeś trzy miesiące wcześniej. Tak jak Koledzy powyżej uważam że baniak prezentuje się zdecydowanie korzystniej. Emanuje z niego życie i nabrał charakteru.