[200L] Moje 200
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Re: [200L] Moje 200
Bardzo przyjemnie
Jednak czy zauważyłem pangę (suma rekiniego)
Te rybska są bardzo ruchliwe i rosną ponad 25cm a nawet więcej .Zaleca się je trzymać w baniakach powyżej 300L
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- Big daddy
- Administrator
Coraz bardziej zielono, rniez mi się podoba, dawaj aktualki co jakiś czas bo ciekawie się zapowiada 
- bynio67
- Założyciel
Bardzo ładnie zaaranżowane środowisko. Czy na trzech ostatnich zdjęciach, po lewej stronie, tuż pod lustrem wody pływa bocja?
Tak, to bocja.Czesem pływa sobie odwrócona przy powierzchni.bynio67 pisze: Czy na trzech ostatnich zdjęciach, po lewej stronie, tuż pod lustrem wody pływa bocja?
Pozdrawiam
Arek
Arek
A ja myślałem, że już po niej:) Bocje mają czasami tak, pływają w ten sposób albo leżą na boku na dnie:)
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
Dokładnie tak, na początku tez myslałem że rybka mi "odpływa" ale one mają akie dziwne zagraniaalkorta pisze:A ja myślałem, że już po niej:) Bocje mają czasami tak, pływają w ten sposób albo leżą na boku na dnie:)
dodano 19 maja 2013, 18:35 :
Wiam, tak to sobie wymyśliłem
PS. dołożyłem również reaktor Co2 z filtra narurowego, daję 2 b/s i co jakiś czas zauważam pare malutkich pęcherzuków z deszczowni, czy coś zle zrobiłem ?
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Arek
Arek
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Fajnie się zapowiada ,aranż z roślinnością bez przesady ,teraz tylko czekać aż się wszystko bujnie ,podoba mi się
Powietrze z deszczowni oznacza ,że -albo masz filtr nie dokońca odpowietrzony ,lub (co raczej narazie wykluczam) masz tak napowietrzoną wodę ,że jest zaciągana przez filtr i czasami nadmiar zebranego powietrza jest wypierdziany
Gratuluję i czekam na dalsze relacje
Powietrze z deszczowni oznacza ,że -albo masz filtr nie dokońca odpowietrzony ,lub (co raczej narazie wykluczam) masz tak napowietrzoną wodę ,że jest zaciągana przez filtr i czasami nadmiar zebranego powietrza jest wypierdziany
KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
Dzieki Kodi:) z tymi pecherzykami to właśnie nie wiem co jest nie tak, filtr odpowietrzony dobrze a Co2 z narurówki raczej nie dostaje sie do wyjścia bo wiadomo jest na górze a na wylocie mam założoną rurkę wewnatrz f.narurowego i wodę zasysa od dołu i tu czary mary sie dziejaKODI pisze:Fajnie się zapowiada ,aranż z roślinnością bez przesady ,teraz tylko czekać aż się wszystko bujnie ,podoba mi się![]()
Powietrze z deszczowni oznacza ,że -albo masz filtr nie dokońca odpowietrzony ,lub (co raczej narazie wykluczam) masz tak napowietrzoną wodę ,że jest zaciągana przez filtr i czasami nadmiar zebranego powietrza jest wypierdziany![]()
Pozdrawiam
Arek
Arek
Super efekt, podobają mi się korzonki, tworzą ciekawe połączenie z resztą wystroju. 
Jak zarosną bardziej roślinami to dopiero będzie efekt.
Jak zarosną bardziej roślinami to dopiero będzie efekt.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- bynio67
- Założyciel
Śledzę dokładnie rozwój Twojej dwusetki od początku, kiedy to zwróciłem uwagę na suma rekiniego. Pamiętam zdjęcia które zamieściłes w lutym. Teraz możemy porównać aktualną aranżację, do zdjęć które pokazałeś trzy miesiące wcześniej. Tak jak Koledzy powyżej uważam że baniak prezentuje się zdecydowanie korzystniej. Emanuje z niego życie i nabrał charakteru.
Dzieki Bynio, wcześniej robiłem wszystko na "pałe", nie miał mi kto doradzić , podpowiedzieć a ja myślałem że robię dobrze, a byłem w wielkim błedzie.Kilka dobrych rad i podpowiedzi na forum bez naskakiwania pomału robi swoje, a ja potrafię słuchać i korzystac z tegobynio67 pisze:Śledzę dokładnie rozwój Twojej dwusetki od początku, kiedy to zwróciłem uwagę na suma rekiniego. Pamiętam zdjęcia które zamieściłes w lutym. Teraz możemy porównać aktualną aranżację, do zdjęć które pokazałeś trzy miesiące wcześniej. Tak jak Koledzy powyżej uważam że baniak prezentuje się zdecydowanie korzystniej. Emanuje z niego życie i nabrał charakteru.
dodano 21 maja 2013, 16:56 :
Posiadam taki micro filtr i czy mogę go zastosowac jako cyrkulator wody w aqua, bo cos mi sie wydaje że kiepsko u mnie z tym obiegiem
http://www.zoologiczny.sklep.pl/AquaEl_ ... 3_22___144" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam
Arek
Arek
- Big daddy
- Administrator
Pewnie że możesz ja zrobiłem to tak że zdjąłem gąbke czyli w Twoim przypadku pojemnik na nią, zabezpieczyłem wlot pończochą, żeby mi nie wciągało krewetek i taz zmodyfikowany filtr załączał mi się tylko wtedy kiedy podaję gaz. Poprostu oszczędności żeby nie mieszał wody bez sensu a znów jako filtr z gąbką itp nie mógłby być wyłączany. taki kompromis w planach jak znajdę czas mam zamiar połoczyć go jeszcze ze skimerem tak jak gdzieś tu opisywał Krzysiek.
No ja krewetek nie mam to tylko wyjmę gąbkę i będzie oki. Ja też sobie zmodyfikuję, Jak włączę Co2 to wtyczka do gniazdka hop siup
Kurcze z tym skimerem dobra myśl tylko trzeba teraz wykminić jak to w sensowny sposub zrobić ale myślę ze Przemek ma już gotowy plan co nie ?
Pozdrawiam
Arek
Arek
- Big daddy
- Administrator
Plan jest Krzysiekh nawet gdzieś fotki rzucał, ale postaram się opisać ten filtr który masz trzeba wsadzić do jakiejś np obciętej od góry butelki plastikowej z boku zrobić otwór wcisnąc w niego wylot filtra, góre butelki ponacinać w grzebień, zamocować całość do szyby na wierzch można zrobić jakieś sitko z gąbki i gotowe.
Taki schemat na szybko:
Taki schemat na szybko:
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (10.96 KiB) Przejrzano 3886 razy
Witam, mam mały problem.
Zamontowałem filtr narurowy (reaktor Co2) i spadła bardzo wydajność filtra.Cały czas pływaja jakieś? malutkie 'ala okruszki czy jak to nazwac
Jest jakiś patent by wspomóc wydajność filtra czy już tak musi zostac.Myślałem że aż tak nie ograniczy filtra:(
Zamontowałem filtr narurowy (reaktor Co2) i spadła bardzo wydajność filtra.Cały czas pływaja jakieś? malutkie 'ala okruszki czy jak to nazwac
Pozdrawiam
Arek
Arek